tiistaina, helmikuuta 06, 2007

Vähän yli vuoden vanhat 7 Veljeksestä tehdyt sukkani olivat muuttuneet jotenkin epämiellyttäviksi, ne olivat myös aivan liian isot. Ja oudon väriset, tuo kanerva taisi olla ainoa sävyistä joka edes vähän miellytti minua. Harmaa on jäänyt yli edellisistä sukista, jotka olivat hyvät mutta ikävä kyllä tuhoutuivat asuttuaan puoli vuotta kokolattiamaton katon kanssa. Päätin joskus joulun aikoihin tehdä uudet ja erinäisten ideoiden ja yhden huonon lankaostoksen jälkeen päädyin jostain syystä kirjoneulesukkiin. En halunnut tehdä mitään varsinaisia kuvioita ja olen muutenkin ihastunut pystyraitoihin nähtyäni joskus viime vuonna itseraidoittuvista langoista tehtyjä pystyraitalapasia, niinpä kuvioistani tuli ehkä vähän outoja.
Äidin paremmat kotisukat
Malli: Kuvio omasta päästä, varret tällä ohjeella (eivät kyllä näytä lainkaan esikuvaltaan). Tiimalasikantapää. ranskalainen kantapää ja sädekavennus Ullasta.
Lanka: Sandnesgarnin Sisu
Puikot: 3 mm
Nämä sukat päätyivät lopulta äidilleni, värit eivät minusta erottuneet toisistaan tarpeeksi hyvin ja äitini näytti pitävän mallista (neuloin niitä lomalla hänen luonaan). Ensin tein sukan ranskalaisella kantapäällä. Halusin että sukka olisi aika rauhallinen ja että kiilakavennuksissa olisi vain vain harmaata. Toisilla puikoilla piti kuitenkin olla raitaa, se oli hieman hankalaa ja oikeastaan aika typerästi tehty (kirosin hieman päätellessäni niitä noin kuuttakymmentä langanpäätä). Toisen sukan kanssa huomasin etten osaa laskea kerroksia ja en saanut kantalapuista millään samanlaisia. Päätin opetella tiimalasikantapään, se sopikin malliin paljon paremmin. Olin purkanut toisen sukan ja tehnyt siihenkin uuden kantapään mutta äitini kielsi ja väitti ettei häntä haittaa vaikka sukat ovatkin erilaiset. Minua kyllä haittaisi.
Majakanvartijan sukat
Malli: Kuvio omasta päästä, kantapäät ja kärki opeteltu samasta paikasta kuin edellisissäkin.
Lanka: Sandnesgarn Sisu
Puikot: 3 mm
Nämä sukat korvaavat nyt vanhat epämääräiset sukkani ja toimivat tehtävässään hyvin, tosin varsi on vähän lyhyt ja lanka nukkaantui ensimmäisessä käytössä (ehkä vanhojen sukkienikaan epämääräinen ulkonäkö ei ollut langan vika?). Halusin käyttää helpommin erottuvia värejä kuin äidilleni tekemissäni sukissa, tuo yhdistelmä on aika klassinen. Varren raidoista tuli minulle mieleen majakat, siitä nimi.
Huomasin vähän yllätyksekseni että pidän kirjoneuleista, ainakin noin yksinkertaisista (en tiedä kehtaako tuota edes kunnon kirjoneuleeksi kutsua) ja että siitä tulee suhteellisen siistiä, näin aloittelija tekemäksi (joskus yläasteella tein kirjoneulesäärystimet, sen jälkeen kolme lapasta).

Lomalla Jyväskylässä eksyin Pikkulinnaan, jossa olin kuvitellut olevan lähinnä jotain ompelukonejuttuja. Siellä olikin vaikka mitä ihanuuksia, hämmästyneenä huomasin ostavani vaaleanvihreää lankaa huivia varten, vaikka olenkin päättänyt ettei se väri sovi minulle ja vaikka inhoankin huivien neulomista.

4 Comments:

Blogger Valokki said...

Todella kauniit sukat! Siis molemmat, mutta minäkin pidän enemmän noista majakoista. Ja tottakai tuo on kirjoneuletta. Olen suorastaan kateellinen, itseltäni ei kirjoneule luonnistu ollenkaan..

ps. minullakin on nyt käsityöblogi, http://valokki.wordpress.com/

6:42 ip.  
Anonymous Nea said...

Majakat, meri ja tietty vapaus/yksinäisyys noista sukista tosiaan tulee mieleen. Kauniit.

10:50 ip.  
Blogger Näkymätön tyttö said...

Minäkin pidän ehkä enemmän majakkasukista, niissä värit toimivat paremmin. Ja kiitos :)

7:31 ap.  
Anonymous Hannaliini said...

Ihania sukkia! Minunkin suosikkini ovat nuo majakanvartijan sukat, mutta toisetkin ovat todella kauniit.

9:26 ap.  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home