maanantaina, helmikuuta 12, 2007

Tarvitsen apua. Äidilläni on 8-vuotias nepalilainen kummityttö, Planin kautta. Olen luvannut neuloa hänelle sukat, mutta en ole koskaan neulonut sukkia kuin itselleni (ja äidilleni, mutta ne olivat samankokoiset kuin omat sukkani) enkä edes tiedä minkäkokoisia jalkoja sen ikäisillä lapsilla on. Minkä kokoinen minun kannattaisi sukasta tehdä ja tietääkö joku jonkun hyvän ohjeen lapsen sukkaan, pitääkö siinä ottaa jotain erityistä huomioon? Kiitos.

2 Comments:

Blogger uhoava gnu said...

Sanos muuta! Lapsen kokoa on aika vaikeaa arvioida... Novitalla on kuitenkin kahdelle tunnetulle sukkalangalleen ohjeet lapsen, naisen ja miehen koolla. Ymmärtääkseni tuo lapsen koko on juuri suunnilleen kahdeksanvuotiaalle. Tässä linkit..

Ohje villasukille Seitsemästä veljeksestä:
http://www.novita.fi/ohjeet/asusteet/7_veljesta_perussukat.html

Ohje villasukille Nalle-langasta: http://www.novita.fi/ohjeet/asusteet/novita_nalle_perussukat.html

Jos sitten haluat lisäneuvoa, olen itse käyttänyt Tiinan neulesivujen sukkien kokotaulukkoa (http://tiinanneuleet.tripod.com/neulesivut/ohjeet.html) ja Anttilan ikä/kengänkokotaulukkoa (http://www.anttila.fi/channels/default/etusivu/posti_myynti/mitta_taulukko/sukat.html). Sehän menee jo vähän laskeskelun puolelle, mutta joskus on kiva säätää. Joskus olen myös vaihtanut aikuisten pitsisukkamalliin ohuemman langan ja neulonut niin lapsen sukat.

Toivottavasti näistä on jotakin apua?

8:45 ip.  
Blogger Näkymätön tyttö said...

Paljon kiitoksia, tuo Tiinan neulesivujen taulukko vaikuttaa varsinkin hyvin käyttökelpoiselta. Laskeskelen mittoja mielelläni, varsinkin kun lanka tulee varmaan olemaan Sisua, kun sitä on yksi kerä sopivassa värissä (sukista tulee varmaan keltavihreät, kun tytöllä on keväällä synttäritkin, täytyy varmaan ottaa selvää etteivät ne ole mitään pahennusta herättäviä värejä Nepalissa). Tämä on kyllä aika hankalaa kun lähipiirissäkään ei ole minkäänlaisia lapsia, oikeanikäisestä puhumattakaan.

8:56 ip.  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home