maanantaina, huhtikuuta 30, 2007

Olen saanut viimeisen kuukauden aikana vähän neulottuakin, ensimmäiset valmiit työt pitkään aikaan.

Salaiset sukat valmistuivat pääsiäisenä ja ovat olleet perilläkin Katariinalla jo pitkään, toivottavasti niistä tuli sopivat. Lanka on sisua ja kuviot Suomalaisesta sukkakirjasta, olikohan se Vöyrin sukasta vähän muunneltuina sopimaan tuohon silmukkamäärään. Sukan varsinainen malli on Knittyn Universal Toe-Up Sock. Minä pidän ehkä eniten tuollaisesta ohjeiden mukailevasta käytöstä, pidän siitä että pääsen laskemaan silmukoita ja sovittamaan kuvot ja muut niiden mukaan. Tietysti rajalliset taitoni vähän rajoittavat tuota.
Tällä hetkellä olen neulomassa sukkia, jotka yritän tehdä kokonaan ohjeen mukaan (jos ei oteta lukuun sitä että käytän ihan eri lankaan ja erikokoisia puikkoja), se on ehkä monimutkaisin ohje jota olen ikinä tehnyt ja alku ei näytä pahalta. En vain tiedä tuleeko sukista oikean kokoiset minulle, ehkä pitäisi löytää joku kapeampijalkainen sukkien saajaksi. En edes erityisesti pidä langan väristä.Nämäkin ovat muokkaavaa neulomista ja olen niistä aika ylpeä, vaikka ne ovatkin täynnä virheitä. Ne ovat kuitenkin ensimmäiset sormikkaani ja aivan käyttökelpoiset. Ohjeena käytin Käspaikan sormikas-ohjetta, vikkelikuvio on taas Suomalaisesta sukkakirjasta ja taas muokattuna sopimaan silmukkamäärään. En ole aivan varma siitä oliko se hyvä ratkaisu, kuvioon tuli aika paljon reikiä jotka eivät näytä kauhean hyvältä mutta tuli ainakin kokeiltua. Lanka on käsityömessuilta ostettua Araucanian Nature Woolia ja aivan ihanan väristä, se suorastaan hohtaa auringossa. Täällä on vielä niin viileääkin että villahanskoille on vielä käyttöä.

Tunnisteet: ,

12 Comments:

Anonymous villasukka said...

Tosi veikeä kuvio hanskoissa! Ja värikin on upea!

10:35 ap.  
Blogger Marika said...

Teit tosi kauniit sukat !! Ja edelleen ihailen noiden sormikkaiden väriä. En minä ainakaaan huomannut kuviossa mitään reikiä.

10:56 ap.  
Anonymous Katja said...

Kivat sormikkaat olet tehnyt!

11:37 ip.  
Blogger uhoava gnu said...

Ihanat sormikkaat! Enpä ole ajatellut, että vikkelikuviota voisi käyttää hanskoissakin.. Tosi kauniisti sopii!

11:54 ap.  
Blogger Näkymätön tyttö said...

Kiitos kommenteista :) Minustakin tuo väri on ihana ja sormikkaat toimivatkin ihan hyvin, tosin ne ovat vähän jäykät mutta ehkä ne pehmenevät käytössä. Reikiä muodostui kaksinkertaisiin nurjiin vai mitä ne olivatkaan nimeltään, kädessä ne huomaa aika selvästi mutta ehkä se ei haittaa.

7:25 ap.  
Blogger Hansu said...

Tosi nätit sukat ja hieno "abstraktinen" kuvio hanskoissa!

11:19 ip.  
Blogger Marika said...

Ehtistikö/jaksaisitko/viitsisitkö tehdä jonkunlaisen esitteen Oulun KIP-päivälle ? Ymmärrän kyllä jos muuttopuuhat yms. vievät aikasi niin ettei energiaa ritä tälläiseen.

Tiedusteleepi kainosti/vienosti Marika

10:32 ap.  
Blogger Näkymätön tyttö said...

Hansu, kiitos :)

Marika, jaksan hyvin, jos sen ehtii tehdä toukokuun puolenvälin jälkeen, olen siihen asti reissussa. Ja jos minun ei tarvitse tehdä tekstiä, siinä en ole hyvä.

10:46 ap.  
Blogger Marika said...

Ehtii kyllä sittenkin. Ajattelin että mainoksia voisi toukokuun lopussa käydä hiukan viemässä markettien ilmoitustauluille ja lankakauppoihin. Voidaan vaikka yhdessä katsoa sitä tekstiä.

11:34 ap.  
Blogger orange seeds said...

Mahtavat sukat! Sinun käsitöissäsi on ehkä upeimmat värit mitä olen ikinä nähnyt. Lieneekö koulutus osasyynä noin hienostuneeseen ja rohkeaan värisilmään vai oletko kenties puhdas luonnonlahjakkuus? Todella hienoja ovat.

8:24 ip.  
Blogger Näkymätön tyttö said...

Orange seeds, kiitos. Koulutuksella voi olla jotain merkitystä, tosin aika usein menen täysin metsään värien kanssa.

11:08 ap.  
Anonymous Irene said...

I adore the effect you have on the finger gloves. It is elegant and simple. I simply love it!

9:17 ip.  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home