tiistaina, elokuuta 07, 2007

Minttumaari

Neuleinnostukseni on palannut kesälomalta. Yllätin itseni innostumalla neulomaan pitsihuivia. Huomasin ettei kolmiohuivi ole lainkaan niin kamala kuin tavallinen kaulahuivi, varsinkin jos sen neuloo Woolista (sitä jäi aika reilusti yli villatakista). Ohje on Ullan Minttumaari ja noudatin sitä orjallisesti. Alussa laskin joka kerroksen jälkeen että olin varmasti tehnyt kaikki silmukat, aivan lopussa en enää jaksanut. Yllätyin siitäkin että jaksoin niin sinnikkäästi purkaa ja korjata virheet. Neulominen oli hauskaa ja aika helppoa, vaikken oikeastaan tajunnutkaan mitä ihmettä olin tekemässä enkä vieläkään tajua miten ihmeessä huivista muotoutui sen mallinen. Neuloin huivin 5 mm pyöröpuikolla, jonka pituus on suunnilleen 60 cm, loppuvaiheessa se oli vähän hankalaa eikä minulla ollut oikein käsitystä siitä millainen huivi oikeastaan oli. Viimeinen kaavio meinasi päästä minusta voitolle mutta selvisin siitäkin. Olen oikeastaan aika ylpeä, ensimmäinen kolmiohuivini.

Minttumaari
Minttumaari
Minttumaari
Minttumaari

8 Comments:

Anonymous amma said...

Ihana huivi, sietää ollakin ylpeä!

4:57 ip.  
Blogger iso gnu said...

Kaunis huivi! Paljonko kului lankaa?

7:09 ip.  
Blogger Näkymätön tyttö said...

Kiitos kommenteista, olen kyllä aika tyytyväinen huiviin :)
Lankaa meni huonon vaakani mukaan 200 grammaa, luulen että se on aika oikea määrä. Tai ainakin minulla oli noin viisi kerää Woolia ennen kuin aloitin ja nyt yksi.

7:14 ip.  
Anonymous Päivänsäde said...

Tosi kaunis! Kannattaa olla ylpeä, itse olen yrittänyt sagittariaa ja lehmusta ja joutunut luovuttamaan kummatkin kesken kun äly nyrjähti...

8:09 ip.  
Blogger Marika said...

Se on hieno!!!!

8:49 ip.  
Blogger Näkymätön tyttö said...

Päiväsäde, tuo oli kyllä todella helppo ohje.

Marika, kiitos :) Tulisi vain sopiva huivikeli, vähän tuntui hassulta ottaa siitä kuvia eilen kauheassa helteessä.

6:57 ip.  
Blogger Matroskin said...

Oi miten soma huivi, tulee mieleen joku 1900-luvun alun neitokainen. Kadehdin, osaisinpa itsekin. Kyllä ne huivi-ilmat pian tulevat.

9:45 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Kaunis on huivi, onnittelut sen valmistumisesta! Itse juuri odottelen viime viikolla tilaamaani Cheryl Oberlen Folk Shawls -kirjaa. Sitten pääsen minäkin ehkä yrittämään ensimmäistä pitsikuvioista kolmiohuiviani! Kaikenlaista on vuosien varrella tullut neulottua, muttei yhtään kolmiohuivia...

12:18 ip.  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home