torstaina, elokuuta 23, 2007

Ostin helmikuussa Jitterbug-sukkalankaa, joka ei oikein osannut päättää mitä siitä tulisi isona. Tai minä en osannut pitää sen raidallisuudesta (taisi olla ensimmäinen ja viimeinen noin pätkävärjätty lanka jonka ostan, Jitterbugin uudet hillitymmät sävyt kyllä vähän houkuttelevat). 
Ensin oli mallitilkku johon oli kokeiltu vaikka mitä ja mikään ei näyttänyt hyvältä. 
Sitten taisi olla yksi yritys ja kasa purettua lankaa.
En edes muista kuinka monta kertaa aloitin sukan alusta, tulipa ainakin kokeiltua erilaisia kärjestäaloitustapoja.
Kokeilin yhtä omaa ideaani, joka näytti tyhmältä (vaikka olinkin oikealla tiellä noiden venytettyjen silmukoiden kanssa vai miksi niitä nimitetäänkään).
Tässä on yksi ehkä kolmesta versiosta joista valmistui kokonainen sukka.
Vähän aikaa lanka halusi olla Jaywalker, vähän muokattuna. Se näytti liikaa 70-lukulaisilta kalsareilta.
Lanka kokeili myös Nancy Bushilaisuutta, parillakin mallilla joista yksi epäonnistunut ei tainnut päästä koskaan kuvaan. Tuo Denmark ei näytä kauhean pahalta, mutta jouduin palauttamaan kirjan kirjastoon ja se taisi olla liian pienikin.  Opin ainakin tekemään tuollaisia yksinkertaisia palmikoita.
IMG_9071.JPG
En muista oliko matkan varrella muitakin versioita mutta lopulta lanka löysi siedettävän ohjeen (tai siis malli on todella kaunis ja hauska neuloa, mutta lanka vain on oma itsensä siis ärsyttävä). Ambrosia muistuttaa ehkä vähän tuota Bushin Tanskaa mutta minusta sopii paremmin tälle langalle, nuo venytetyt silmukat rikkovat raidallisuuden. Sukat ovat vähän tiukat mutta toivottavasti venyvät, ihan vähän. Varret ovat lyhyehköt mutta minusta ihan sopivat, nuo on tarkoitettu lähinnä kotisukiksi. Lankaa jäi vähän ylikin mutta en millään jaksanut tehdä varsia pidemmiksi.  
IMG_9081.JPG
En saanut kantapäästä aivan reiätöntä mutta en välitä nyt kauheasti. Sukka istuu aika hyvin, tiukkuus on ongelma vain jalkaan laitettaessa.
IMG_9080.JPG
Varpaan tekeminen kummallisella "itäisellä luontitavalla" oli aika hauskaa puuhaa ja mallin oppi ulkoa heti. Minulle täydellinen ohje (jos kantapäitä ei oteta lukuun, en vain osaa ymmärtää miten nurja silmukka neulotaan silmukan takareunaan, ehkä sillä olisi välttänyt reiät?).


Olen myös vähän virkannut viime aikoina, eräille mukaville ihmisille kiitokseksi kirjanmerkkejä. Sekin oli aika hauskaa puuhaa.
P8150006.JPG
P8150008.JPG

5 Comments:

Blogger Sari said...

Kiva sukkamalli sille langalle kuitenkin löytyi. Mikä väri tuo muuten on? Tilailin kolmea väriä Jitterbugia ja vähän myös jännittää tuo pätkävärisyys...

7:44 ip.  
Blogger Näkymätön tyttö said...

Tuo on ainakin hyvin mukavantuntuinen jalassa, tuo sukkamalli ja lanka. Väri on Jay, se oli vyyhdissä minusta todella kaunis mutta käytännössä hankalampi.

7:53 ip.  
Blogger Sari said...

Jay oli yksi vaihtoehto minullakin, mutta tilasin Firea, Blue parrottia ja Lagoonia. Eivät ole vielä tulleet, mutta ilmoittelivat jo paketin lähteneen matkaan :)

10:35 ip.  
Blogger piua said...

Hei! Mistä sulla on tuo virkkausohje? Näyttää kovin tutulta, mulla on iso huivi tehty tuollaisella kuviolla. Olisi kiva saada se ohje omaankin käsittelyyn.

12:31 ap.  
Blogger Näkymätön tyttö said...

Sari, piti käydä Colinetten sivuilla katsomassa ja nuo näyttävät kyllä hyviltä väreiltä. Minua häiritsi Jayssa eniten se että turkoosihtavaa oli kahta sävyä, hyvin voimakasta ja hyvin vaaleaa, niin siitä tuli aika kirjava vaikutelma. Noissa sävyerot ovat tasaisempia ja Blue Parrotissa tulee taustaväri ja siihen vähän eri värejä. Minun alkoi tehdä mieli lisää sitä Jitterbugia, haluaisin kokeilla sitä Slatea.

Piua, virkkausohje on http://crochetroo.blogspot.com/2006/05/fan-bookmark.html.

6:14 ap.  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home